Metohologio_App

Βελτιστοποίηση της διαχείρισης μετοχών με την καινοτόμο Εφαρμογή Μετοχολογίου

Στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον που διέπεται από συνεχείς και δυναμικές εναλλαγές, η αποτελεσματική διαχείριση των πληροφοριών των μετόχων και των κινήσεων των μετοχών είναι απαραίτητη. Η Select Software, έχοντας περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας, παρουσιάζει την Εφαρμογή Μετοχολογίου—μια ολοκληρωμένη λύση σχεδιασμένη για να καλύψει τις μοναδικές ανάγκες των επιχειρήσεων εντός και εκτός του χρηματιστηρίου. 

Ποιος μπορεί να επωφεληθεί από την Εφαρμογή Μετοχολογίου;

Η Εφαρμογή Μετοχολογίου είναι απαραίτητη για ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, ιδιαίτερα εκείνων που δραστηριοποιούνται στο χρηματιστήριο ή διαχειρίζονται μετοχές εκτός αυτού. Για τις εισηγμένες εταιρείες, η ακριβής παρακολούθηση των κινήσεων των μετοχών και των μερισμάτων είναι ζωτικής σημασίας για τη συμμόρφωση με τις κανονιστικές απαιτήσεις και τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών. Επιπλέον, οι εταιρείες που συμμετέχουν σε συνεταιριστικές επιχειρήσεις βασίζονται στην ακριβή διαχείριση των μετόχων για τη διασφάλιση της δίκαιης κατανομής των κερδών και των μερισμάτων. 

Με τη φιλική προς τον χρήστη διεπαφή, τις αυτοματοποιημένες διαδικασίες και την απομακρυσμένη προσβασιμότητα, η Εφαρμογή Μετοχολογίου είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για επιχειρήσεις που επιδιώκουν να βελτιώσουν τη διαφάνεια και να αυξήσουν τη λειτουργική τους αποτελεσματικότητα. Από τις μεγάλες εταιρείες έως τις μικρές επιχειρήσεις, κάθε οντότητα που διαχειρίζεται πληροφορίες μετόχων μπορεί να επωφεληθεί από τις ολοκληρωμένες δυνατότητες και τις προσαρμόσιμες λύσεις που προσφέρει η εφαρμογή. 

Γιατί χρειάζεστε την εφαρμογή;

Στο σημερινό επιχειρηματικό τοπίο που κινείται με ολοένα και πιο γρήγορους ρυθμούς, η αποτελεσματική διαχείριση  των μετοχών δεν είναι απλώς αναγκαιότητα, αλλά στρατηγική επιταγή. Είτε είστε μία εταιρεία που προσπαθεί να διατηρεί ακριβή αρχεία των μετόχων, είτε μια επιχείρηση που αναζητά απρόσκοπτη διαχείριση των μερισμάτων, η Eφαρμογή Μετοχολογίου μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχός σας:

  1. Απομακρυσμένη προσβασιμότητα: Oι εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να διαχειρίζονται εργασίες από οπουδήποτε, οποτεδήποτε, παρέχοντας απόλυτη ευελιξία και ευκολία.

  2. Εξατομίκευση & επεκτασιμότητα: Κάθε επιχείρηση είναι μοναδική, όπως και οι λογιστικές ανάγκες των μετοχών της. Η εφαρμογή μας είναι πλήρως προσαρμόσιμη για να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες απαιτήσεις σας, είτε είστε μια μικρή startup είτε μια μεγάλη εταιρεία.

  3. Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Η εφαρμογή έχει δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας τα πλέον σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού της Oracle για web-based εφαρμογές σε APEX (Application Express). 

  4. Ασφάλεια: Κατανοούμε τη σημασία της ασφάλειας και προστασίας των δεδομένων σας και της συμμόρφωσης με τα ρυθμιστικά πρότυπα. Εφαρμόζουμε όλα τα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα που προσδιορίζονται στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ελεύθερης κυκλοφορίας των δεδομένων αυτών (GDPR), για τη διασφάλιση της εμπιστευτικότητας των ευαίσθητων πληροφοριών σας.

Για μη εισηγμένες εταιρείες:

Για εταιρείες που δεν έχουν εισαχθεί στο χρηματιστήριο, η Εφαρμογή Μετοχολογίου είναι η ιδανική λύση για ολοκληρωμένη διαχείριση μετοχών. Είτε διαχειρίζεστε πληροφορίες μετόχων, παρακολουθείτε κινήσεις ή καταγράφετε αποφάσεις για μερίσματα, η εφαρμογή  εξορθολογίζει αυτές τις διαδικασίες αποτελεσματικά, προσφέροντας τις παρακάτω λειτουργίες:

  • Διαχείριση Μετόχων: Ελέγχει τα στοιχείων των μετόχων με αυτόματο τρόπο (π.χ. ΑΦΜ). Παρακολουθεί τις κινήσεις μεμονωμένων μετόχων κατά ημερομηνία και επιτρέπει την εξαγωγή δεδομένων σε Excel. Οι χρήστες μπορούν να επεξεργάζονται αναφορές σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους και να παρακολουθούν δεδομένα μέσω γραφικών παραστάσεων. Επιπλέον, προσφέρει πληθώρα αναφορών για την οργάνωση και την παρακολούθηση των μετόχων, μαζί με τις κινήσεις των μετοχών τους, διασφαλίζοντας ολοκληρωμένη εποπτεία και ανάλυση.

  • Διαχείριση μερισμάτων: Απλοποιεί τη διαδικασία επεξεργασίας μερισμάτων επιτρέποντας μαζικές ενημερώσεις και πληρωμές στα αρχεία των μετόχων με βάση τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης σχετικά με τα ποσά των μερισμάτων και τις ημερομηνίες πληρωμής. Διευκολύνει τη μαζική δημιουργία βεβαιώσεων πληρωμής μερίσματος και την αυτόματη δημιουργία αρχείων για ηλεκτρονική αποστολή. Επιπλέον, καταγράφει όλες τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης σχετικά με τα μερίσματα για κάθε χρήση και αυτοματοποιεί τις διαδικασίες δημιουργίας μερισμάτων, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη διαχείριση των μερισμάτων για τους μετόχους.

Για εισηγμένες εταιρείες:

Η Εφαρμογή Μετοχολογίου της SELECT SOFTWARE είναι προσαρμοσμένη για να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες απαιτήσεις των εταιρειών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, παρέχοντας τις εξής λειτουργίες:

  • Διαχείριση Μετόχων: Αυτόματη ενημέρωση των αρχείων μετόχων και κινήσεων ανά ημερομηνία, μέσω αρχείου μεταβολών μετοχολογίου που παρέχεται από το Σύστημα Άυλων Τίτλων, διασφαλίζοντας ακρίβεια σε πραγματικό χρόνο. Οι χρήστες μπορούν να εξάγουν πληροφορίες σε υπολογιστικά φύλλα του Excel και να επεξεργάζονται αναφορές όπως απαιτείται, ενώ επωφελούνται επίσης από γραφικές παραστάσεις για βελτιωμένες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες και τις κινήσεις των μετόχων.

  • Βάρη-Επικαρπίες: Διασφαλίζει αυτόματες ενημερώσεις του αρχείου Δανειστών – Επικαρπωτών μέσω του αρχείου που παράγεται από το Σύστημα Άυλων Τίτλων, διατηρώντας ακριβή αρχεία. Επιπλέον, επιτρέπει την παρακολούθηση των κινήσεων Βαρών ανά ημερομηνία σύστασης βάρους, μέτοχο, Δανειστή – Επικαρπωτή.

  • Ενισχυμένες Δυνατότητες Αναφορών: Επιτρέπει την παρακολούθηση πολλαπλών κωδικών χρεογράφων ISIN που διατηρεί η εταιρεία, διευκολύνοντας την ολοκληρωμένη παρακολούθηση των τίτλων. Δημιουργεί αναφορές για την οργάνωση και την παρακολούθηση των κινήσεων των μετόχων, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών ανα μέτοχο και των συγκεντρωτικών κινήσεων του χαρτοφυλακίου μετοχών. Επιπλέον, προσφέρει μια ειδική αναφορά για την παρακολούθηση κοινών μερίδων, παρέχοντας πληροφορίες για τα ποσοστά συνιδιοκτησίας και τους συνδικαιούχους.

Ψάχνετε κι εσείς έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης των μετοχών σας; Η Εφαρμογή Μετοχολογίου μπορεί να είναι η λύση που αναζητάτε. 

Εάν είστε έτοιμοι να βελτιστοποιήσετε την εμπειρία της επιχείρησής σας, επικοινωνήστε μαζί μας για να εξερευνήσετε πώς η εφαρμογή μας μπορεί να σας ωφελήσει!